Har du också ett intresse för det ockulta? Då har du säkert koll på böcker om det ockulta, på tarotkort och tonårshäxan Sabrina.

Det finns ett stort intresse för det ockulta i samhället, något som gått i vågor från och till ända sedan människans tidiga år på jorden. Är du också intresserad? Då kan du bland annat kolla in https://www.sierska.se/ för att där prata med en spådam eller medium.

Om du är intresserad av häxeri kan du inte ha undgått att titta på den nya serien på Netflix om Sabrina, tonårshäxan: ”Chilling adventures of Sabrina”. I denna remake av den tidigare serien, som sändes för runt 20 år sedan, är det en mörkare och läskigare stämning. I Aftonbladet går det till och med att läsa om hur satanister stämmer Netflix för att bolaget sprider en slags satanistisk panik,

Tarotkort och ockulta böcker

I Svenska Dagbladet går det att läsa om hur tarotkort, som är vanligt hos spådamer och sierskor, utvecklades redan under 1300-talet, i Syd- och Centraleuropa. Ända sedan 1700-talet har denna använts för spådomar, mestadels i just ockulta kretsar. De sägs vara spelkort från början, men har utvecklats och finns nu på marknaden i olika utformningar:

Tarotkort finns i otaliga former, färger och motiv. En lek innehåller 78 kort. 22 kort tillhör den så kallade ”stora arkanan” – Svenska Dagbladet

Korten föreställer olika perspektiv på människans psykologiska utveckling från ovetande och oskyldig till fullärd och kapabel. Från narr till världen.

Även nya böcker har ibland inslag av ockultism, som Modianos nya ”Slumrande minnen”, som det går att läsa en recension av här i en artikel i Dagens Nyheter. Den benämns där vara höstens lilla mästerverk.