Att åka på semester är väldigt härligt, och under vår semester får vi möjlighet att ta det lugnt och lägga tid på sådant vi kanske inte hinner med så mycket till vardags som vi kanske skulle önskat. En av de sakerna som folk ägnar sig som mest åt under semestern är att läsa böcker. Vi packar ofta väskan full med spänningsromaner eller andra böcker vi gillar och bara förkovrar oss i litteratur. Men det är inte alla gångar det passar att ha med sig en bok, kanske har man inte plats för det, vill inte få saltvatten på den eller någon annan anledning. Eller så kanske man har svårt att koncentrera sig på text. Då kan man med fördel använda sig av ljudböcker i stället för vanliga pappersböcker! Det är även väldigt bra för att man kan ägna sig åt annat under tiden man lyssnar, vilket är svårare när man läser en pappersbok. Så det finns flera fördelar med att lyssna på ljudböcker på semestern, och har man riktigt gott om tid kan man kanske ge sig på att lyssna igenom världens längsta ljudbok, som är hela 153 timmar lång, uppdelat på 120 skivor. Så här skriver Svenska Dagbladet i sin artikel om ljudboken:

Efter 45 dagar av faktisk inspelningstid är den nu klar, ljudboken som täcker alla sju böcker i Proust-serien ”På spaning efter den tid som flytt”. För inläsningen står den brittiske skådespelaren Neville Jason som även läste in den nedkortade version som gavs ut 2000. Till New York Times säger Jason att han sköt upp inläsningen av hela serien i flera år med rädsla för längden, men att uppgiften kändes mindre betungande när han väl påbörjat arbetet.

Det är ett riktigt mastodontverk att lyssna igenom, och kanske inget man ger sig på under en kort weekend direkt. Men har du gott om tid och en låg semester är det bara att hugga in!